Estland

Hej, lite om resan till Estland då. Tar det lite kortfattat då jag inte orkar skriva allt, hehe. 
Iallafall, i onsdags åkte vi dit med Tallinfärjan (vi hade kul på den färjan, hähä) och väl framme i Tallin satte vi oss på en buss som under resans 5 dagar körde oss runt i hela Estland. Vi fick se en hel del grejer! Bland annat fick vi gå guidad tur i en gammal gruva och åka ett gammalt gruvtåg samt att guiden startade alla rostiga gruvmaskiner (HELT galet haha, skulle aldrig ha varit tillåtet i Sverige). Men det va resans roligaste grej, enligt mig :) sen fick vi glo på en hel del stenprofiler, se sandstenar, besöka en meteoritkrater, kolla fossiler och massa annat grejs. Fast det mesta av tiden tillbringades i bussen. Partybussen, haha. Var väldigt najs faktiskt, man kunde göra lite vad man ville. Om man var smart kunde man ju pluggat då, men det hände ju inte särskilt ofta om man säger så.
På nätterna sov vi på hotell, och vi var förvånade över hur fina dom var! Man fick mycket för de ynka 600 spänn man betalade om man säger så! Sen gick färjan hem igen på söndag kväll och på måndagen var vi tillbaka i kära Sverige. Efterlängtat, även om resan var riktigt bra :)
 
Lite bildsmakprov då:
 
 
En sandstensgrotta. Finfint!
 
 
Folk hade skrivit saker över HELA sandstensklippan. Såg rätt coolt ut. 
 
 
Vi befann oss ofta vid kusten, och fick vandra på en hel del klippblock. 
 
 
På ett ställe fanns det en väldans massa fossilstenar. Någon hade haft för mycket fritid, för över hela stranden fanns massor av sånahär stentorn. Haha :D
 
 
Meteroritkratern Kaali! :) Ascool :D 110 m i diameter. Och en liten sjö i mitten. 
 
 
Avslutar med ännu en skiktad bergvägg. Sett många såna nu. Alldeles för många ;P
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0