Dålig dag

Hej
Dagarna innan heögen satt jag mest och pluggade inför HP tillsammans med Ann. Sen på lördagen var det dags och jag överansträngde hjärnan under tidspress en hel dag. Gick helt okej, men tyvärr inte så bra som jag skulle velat (läs: jag kan glömma läkarlinjen till i vår). Känns rätt trist. Men men, har ju en plan B iaf. Sen direkt efter provet var det bara att sätta sig på bussen mot Strängnäs direkt, för därhemma väntade släktfest. Båda sidorna av släkten var där och det var riktigt kul :D så det blev en fin kväll det. Sen på söndagen tog vi en lång sovmorgon och jag åkte tillbaka i Uppsala vid klockan sex. Snackade med Ann en liten stund och sen blev jag hämtad av Emil. Sådär, det var den helgen det!
 
Idag har jag haft föreläsningar mellan 10 och 15 samt flyttstädat i gamla lägenheten. Kom precis hem och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Chilla galet. Känner mig rätt trött och otaggad på livet för tillfället, på onsdag-torsdag åker jag på exkursion till Dalarna och jag är SJUKT otaggad på det. Vill bara vara hemma och ta det lugnt... sen på fredagen åker jag förmodligen till Göteborg med Ann över helgen. Men det blir nog kul. Just nu känner jag mig dock bara.... blä. Allmänt irriterad på allt och alla. Aja, man har väll såna dagar ibland också. 
 
 
Fin utsikt från när vi var i Norefjell. 
 

Flyttat!

Heeej!
Några dagar sen jag skrev då. Vi kör en lista på det:
 
Lördag: det slutade med att jag gick på släppet ändå efter många om och men. Och jag hade väldigt kul, trots allt :) så det blev en bra kväll tillslut tillsammans med Frederik, hans vänner, Måns och Stefan och Tiffany och Jonatan en stund :D var på riktigt olidligt otaggad innan men det slutade bra :D woop! Sen traskade jag hem till Emil och sov där.
 
Söndag: Vi tog en låååång sovmorgon (va så himla skönt) och vid 15 tvingade jag iväg Emil till Ikea :))))) där köpte jag massa nödvändiga och inte så nödvändiga men fina saker till lägenheten. Mycket nöjd, speciellt över en stor stickad filt :D sen handlade vi middagsgrejer och åkte hem och lagade världens godaste fisksoppa (på riktigt, sjukt god blev den) och hade myskväll. Najs najs söndag, yes!
 
Måndag: Flyttdagen! Dagen började med föreläsningar om vegetationsutveckling mellan 10-15 och efter det sprang jag hem till lägenheten och packade det sista och fick sedan hjälp av Ann att bära det till den nya. Sen vid 18 så åkte pappa och jag till Ikea och mötte Emil där (ja, jag var nervös även inför detta möte, men det gick bra det med :D) och köpte en säng och alla tillbehör som kan behövas till en sån. Sen åkte vi och ställde in den i den nya lägenheten och jag var officiellt flyttad. Wooooooop! Hejdå mysiga vindslägenheten i Lutis, kommer sakna den! Men tror jag kommer trivas minst lika bra här i den nya! :D så nu är jag och Ann roomies, tagga!
 
Tisdag: Föreläsning där vi kollade på pollen i mikroskop i 2h och sen var jag ledig, yay! Ann och jag lagade asgod lasagne och sen pluggade jag lite HP och efter det gick jag till Emil. Typ det som hände igår, liksom. 
 
Sådär. Idag då, så var jag ledig hela dagen. Så vid 10 mötte jag Erika, Karin och Carro och vi åkte ut till Ikea (ja, ni läser rätt, jag har varit på Ikea 3 gånger på 4 dagar. Störd). Fick såklart med mig lite grejer denhär gången också, hehe. Kom hem vid 14 ungefär och gick och hämtade mitt paket från HMhome på posten. Så nu är det fan färdigköpt med grejer till lägenheten, jag är nöjd :) Nu sitter jag hemma och pluggar till HP (liiiite stressad över det ja) och försöker va positivt inställd till det hela. Ganska svårt. Men men! Ikväll får vi se vad jag gör, tills dess ska jag kötta HP, woooooooooop!
 
 

Mark Nut

Igårkväll spenderade jag som sagt tiden i den nya lägenheten tillsammans med Ann. Sjukt fin kväll. Började med att vi bar dit massa grejer från mig, typ saker till köket och gitarren och lite smink osv, och började fixa iordning inför flytten. Har fått halva badrumsskåpet nu och fyllt det med grejer och köket är typ komplett! Wiho! Sedan stack vi iväg och handlade middag och lite annat vi behövde, och sen lagade vi pasta med bacon&svampsås. Efter det blev vi aspepp på dethär med inredning och bytte spegelhyllan i badrummet, planerade vad jag ska ta med hemifrån samt gick in på HMhome och Ikea för att leta inspiration/saker vi vill ha. Blev eventuellt en liten beställning från HMhome, hehe. En kudde till mig och två brödkorgar till köket. Oj vad fluffigt och rosa det blev. Men men! Man måste fan få köpa liiiite grejer ändå. 
Sen så var vi även väldigt duktiga och pluggade inför HP i typ tre timmar! Fan mycket självklara saker man har glömt, vi höll på att dö av skratt ibland när vi va så himla tröga. Tur att man upptäcker såna saker innan själva provet iaf. Men ska kötta HP fram tills dagen den kommer, ska fan klara det!
 
Så, idag tänkte jag plugga HP och sånt. Sen måste jag hämta linsvätska hos Ann som jag av någon anledning valde att ta dit igår, trög. Ikväll blir det förmodligen släpp på ÖGs, men är inte jäääättetaggad nu iom att det inte verkar bli någon förfest!?!? Lite tråkigt, halva grejen ju :( så vi får se hur det blir, det får dagen avgöra. Imorgon blir det iaf en lång sovmorgon och mysdag med Emil, wiho! Längtar dit :D
 
 

Vardag

Tjo!
Freeeeeedag! Hörde rykten om att det va snöstorm imorse också. Tur att man inte va tvungen att gå upp tidigt. Jag chillade tills klockan slog 12 och har nu tagit mig hem till lägenheten. Sov alltså hos Emil, som vanligt. Idag ska jag börja flytta grejer till Anns lägenhet. Yaaaaay flytten är igång! Sen spenderar jag hela kvällen med henne, vi ska plugga till högskoleprovet och laga middag också sånt. 
I onsdags så blev det en trevlig kväll tillsammans med Jonatan och Fredrik på nation. Tycker det är kul att jag fortfarande umgås med dem från psykologin, gillar dem :D imorgon träffar jag mer folk därifrån igen, för då blir det förfest och gasquesläpp! Woop!
Igår tog jag en lika lång sovmorgon som idag och träffade sedan Ann en kort stund och sen drog jag hem och fixade i lägenheten som såg ut som ett bombnedslag så nu är den fin igen. Sedan hämtade Emil mig. 
 
Jah. Om typ 10 min kommer Ann hit och sedan är fredagen igång. Lata dagar dethär, gör iprincip ingenting vettigt haha. Men det är skönt :)
 
 
Köpte btw en ny tröja och nya vinterskor igår. Yeeees. Naaaaajs. 
 

Norge

Hejsan!
Som ni kanske förstår nu så är tentan skriven. I fredags, närmare bestämt. Jag pluggade konstant (och då menar jag konstant) under domdär dagarna då jag var hemma och på torsdag kväll åkte jag tillbaka till Uppsala och på fredagsmorgonen var det dags. Och well, det var en rätt svår tenta, men jag tror och hoppas att det gick okej. Orka omtenta i januari, liksom. Så nu är det bara att vänta på resultatet!
 
Iallafall, direkt efter tentan satte sig jag och Emil på tåget till Oslo. Det är inte många som vet, men vi har haft en idé om att vi ska vandra i bergen ett rätt bra tag och nu var det äntligen dags. Så det var så himla skönt att bara va KLAR med tentan och få resa iväg och slappna av. Sjukt skönt. Väl i Oslo efter mååånga timmars tågresa så mötte vi upp Emils syster och hennes kille som bor där (behöver jag ens säga hur nervös jag var? men dom var riktigt snälla!), övernattade i deras lägenhet och åkte sedan bil mot Norefjell tillsammans dagen efter. Tog typ nån timme eller så! Där vandrade vi över 1,5 mil uppe på fjället, vi såg lemmlar (sött!!!) och grillade. Och man kanske kan tro att det var lite kallt, men det var så SJUKT varmt haha. Vi hade väldigt tur med vädret, klarblå himmel båda dagarna. Helt galet. Rätt stolt över att jag gick så långt också, det var riktigt roligt och skönt att komma ut och röra på sig :D Sen på kvällen bodde vi på spahotell så vi badade bubbelpool, bastade, lagade middag och satt och snacka till sent på kvällen. Dagen efter åkte vi tillbaka mot Oslo och tog några extravägar runt berget för att bland annat kollat på en skidhoppasbana som tydligen ska vara världens största (?). Vi gick upp för den långa trappan brevid, syns inte så bra på bilderna men det var runt 1040 trappsteg, kommer inte ihåg exakt. Det va jobbigt, ja. Men utsikten var fantastisk. Sen åkte vi förbi en stad som heter Drammen för lite fika :) Sen åkte vi tillbaka till deras lägenhet och åt middag och kollade skräckfilm :) morgonen efter blev det att sätta sig på tåget 07.30 och åka tillbaka till Uppsala! 
 
Blev en liten snabbgenomgång där hehe. Allt som allt var denhär helgen sådär perfekt mysig den bara kan bli och det känns så himla bra! Kul att åka iväg och göra något lite annorlunda. Det behövde jag efter allt pluggande och stressande :D så fint <3
 
Sedan jag kom hem i måndags så har jag spenerat tiden med samma mupp som i helgen samt gått på två föreläsningar igår. Från och med idag är jag ledig tills på måndag, så ska passa på att umgås och fixa saker och börja med flytten. Nu är ju tentan över så det är dags att byta boende. Så senast måndag (om allt går som det ska) invarderar jag Anns lägenhet ;) idag ska jag göra massa trista grejer (typ städa, duscha och sånt) tills klockan blir sju, då ska jag möta upp Jonatan för en sk "terapiöl". Efter det drar jag tilll Emil igen :) 
 
Tjohej!
 
Lite bilder såklart också. Mest på utsikten och sånt, för det känns som jag borde fråga dom andra om det är ok att jag lägger upp tydligare/närmare bilder på dem innan jag gör det :)
 
 
Norefjell!
 
 
Jag och Emil :) med matchande ryggsäckar haha
 
 
När vi grillade. Vi hittade en najs plats uppe på en stor sten :D 
 
 
Utsikt :) lite likt Åre nästan. 
 
 
 
Högst upp vid hoppbacken! 
 
 
Bild för att visa hur jävla jobbig den trappan var. Högst iscensatt :P (och nej, det är inte bara den trappan man ser som vi gick. Det är en tre gånger så lång nedanför själva hoppavsatsen också)
 
 
Där ser man den! Det grå tjocka strecket brevid. Wööh! Vi träffade förövrigt en gubbe som typ gick om oss (haha, känns ju bra). Han gick den två ggr i veckan......... O.O

Tentor...

Hej!
Nu sitter jag hemma i Strängnäs. Konstigt va? Kände för lite pluggro. Här kan jag ju liksom inte göra något annat än just det iprincip. Åker tillbaka på torsdag kväll nångång :)
Iaf, är sjukt stressad över teoritentan på fredag. Inte för att det är jättesvårt (det mesta är rätt basic) men just det att det är så HIMLA mycket olika saker och vissa grejer har jag verkligen noll koll på. Känns blä. Så nu vet ni iaf vad jag gör ikväll, imorgon och i övermorgon. Dör pluggdöden. Förhoppningsvis är det värt allt lidande. Längtar så himla mycket till fredag kl 13 då tentan är över och jag äntligen kan få slappna av. Tills dess kommer jag stressa ihjäl mig, ungefär. Borde verkligen börjat tidigare.... man lär sig aldrig hehe. 
 
Stententan och fossiltentan igår (måndag) gick iaf bra. Dom la ut facit på stenarna direkt efter och jag hade alla rätt (wiho), och fossiltentan tror jag också jag klarade. Nu är det som sagt teorin kvar. ÅÅÅÅNGEST. 
 
Iaf, reccegasquen i lördags va läskigt rolig. Bästa sittningen jag varit på tror jag. Fick liksom bra bordssällskap och det gör ju hela grejen! Så det av väldigt roligt, skönt avbrott i plugget också även om den nu låg väldigt olägligt :P 
 
Men, nu kör vi. Plugga plugga plugga. Vi hörs när tentan är över!

Pärlor

Hej!
Idag är jag myyycket positivare till livet än igår :) 
Dagen började med 3 timmars profilritning (inte världes roligaste men rätt slappt ändå) och sen tillbringade jag några timmar (!!!) i stenrummet och lärde mig faktiskt väldigt mycket! Så alla bergarter och mineral känns rätt okej nu. Bara fossilerna kvar! Sen vid 15 mötte jag upp Hänget (en blandning av dom jag umgås mest med från min kurs samt lite GeoSammare och biologer) på café Storken och fikade till runt fem halv sex typ. Mycket trevligt, alla är så snälla och gulliga :D och jag fick äntligen äta deras hallonkokospaj igen, alltså den är SÅ GOD. Helt galet!!
Efter fikat gick jag hem till Ann (och min framtida lägenhet höhöhöh, flyttar dit efter tentan!!) där även Linnea var på besök. Vi snackade och jag fick låna en klänning till gasquen på lördag. Puh, då slipper jag oroa mig för det liksom. Knälånga klänningar som inte skriker tant är nämligen sällsynt. Så det fick bli en hellång :) Där stannade jag iaf till sju och sen gick jag hemåt. Svängde förbi HM på vägen för att köpa strumpor, det är på riktigt någon som har sönder alla mina :( Nu har jag iaf snart käkat klart min middag och tänkte va duktig och försöka plugga lite tills jag får annat för mig. 
 
Trevlig kväll allihopa! 
 
 
Extramaterial för den mineralintresserade (hehe): Klorit, Biotit, Muskovit, Talk. Alla olika form av silikater. Wiho!
 

Världens längsta dag

Dagen går nog till historien som världens längsta dag. På riktigt. Den tar aldrig slut. Började vid 9.15 med att kolla på magmatiska bergarter (vilket förövrigt kommer va sjukt svårt att memorera) i 3,5 timmar. Sen lunch. Sen ett övningstillfälle på 3,5 timmar där vi fick svara på fårgor i ett häfte. SJUKT TRIST. Gaaah. Det riktigt kröp i kroppen på mig. Vid 16 var dagen äntligen slut och jag gick hemåt. Egentligen var det pubrunda ikväll, men jag orkar på riktigt inte. Plus att jag verkligen måste ta tag i pluggandet. Annars kommer tentorna inte bli roliga, och jag är inte taggad på en omtenta i januari. Så måste tvinga mig själv nu. Så nu vet ni vad jag gör ikväll. Sen kanske jag ska till Ann en stund och pröva en klänning inför lördagsgasquen (som jag just nu är grymt otaggad på). Och sen vet jag inge mer. 
 
Förövrigt så är jag, förutom stressen över tentan, väldigt stressad över ansökningen till våren. Jag kommer ju liksom inte komma in på det jag vill. Och det suger. Vad ska jag göra i vår?! Jag har en liten existentiell kris (eller hur det nu stavas) och är bara förvirrad. Vill liksom inte bara läsa mer kurser, vill börja på riktigt nu. Och jag vet inte om jag vill jobba. Plus att jag vill stanna i Uppsala, för de flesta jag känner bor här. Blä. Orka livet. Kanske får köra jobb i vår då? Och söka nån kurs så jag får nationskort och kan hänga med de jag känner. Typ. Eller nåt. 
 
Som ni märker är detta inte mitt livs bästa dag. Vill bara ha allt klart och överstökat och leva lycklig i alla mina dagar. Tack. 
 
Såhär road är jag just nu. Lägg märke till den livlösa blicken. 
 
 

Estland

Hej, lite om resan till Estland då. Tar det lite kortfattat då jag inte orkar skriva allt, hehe. 
Iallafall, i onsdags åkte vi dit med Tallinfärjan (vi hade kul på den färjan, hähä) och väl framme i Tallin satte vi oss på en buss som under resans 5 dagar körde oss runt i hela Estland. Vi fick se en hel del grejer! Bland annat fick vi gå guidad tur i en gammal gruva och åka ett gammalt gruvtåg samt att guiden startade alla rostiga gruvmaskiner (HELT galet haha, skulle aldrig ha varit tillåtet i Sverige). Men det va resans roligaste grej, enligt mig :) sen fick vi glo på en hel del stenprofiler, se sandstenar, besöka en meteoritkrater, kolla fossiler och massa annat grejs. Fast det mesta av tiden tillbringades i bussen. Partybussen, haha. Var väldigt najs faktiskt, man kunde göra lite vad man ville. Om man var smart kunde man ju pluggat då, men det hände ju inte särskilt ofta om man säger så.
På nätterna sov vi på hotell, och vi var förvånade över hur fina dom var! Man fick mycket för de ynka 600 spänn man betalade om man säger så! Sen gick färjan hem igen på söndag kväll och på måndagen var vi tillbaka i kära Sverige. Efterlängtat, även om resan var riktigt bra :)
 
Lite bildsmakprov då:
 
 
En sandstensgrotta. Finfint!
 
 
Folk hade skrivit saker över HELA sandstensklippan. Såg rätt coolt ut. 
 
 
Vi befann oss ofta vid kusten, och fick vandra på en hel del klippblock. 
 
 
På ett ställe fanns det en väldans massa fossilstenar. Någon hade haft för mycket fritid, för över hela stranden fanns massor av sånahär stentorn. Haha :D
 
 
Meteroritkratern Kaali! :) Ascool :D 110 m i diameter. Och en liten sjö i mitten. 
 
 
Avslutar med ännu en skiktad bergvägg. Sett många såna nu. Alldeles för många ;P
 

RSS 2.0