Fina minnen

Längtar tillbaka till den bästa resan i världen. Saknar värmen och att bo så nära varandra. 4 månader av total jävla awsomeness! Snart är vi utspridda över världen <3
 

Addictive

Yoooooo!
Igår kväll så ringde som sagt mamma och iprincip tvingade hem mig. Så vid 11 igår kväll var jag hemma. Sitter nu i det som var Max gamla rum (han har tagit över mitt gamla, buhu) och chillar och tillfrisknar. Har fortfarande störigt ont i halsen och huvudet, och näsan snuvar. I morse kändes det åt helvete men nu mår jag lite bättre, nu kan jag iallafall nästan andas normalt :P så hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll, oooorka va sjuk liksom. Dock är jag inte kapabel till att festa loss på en färja tillsammans med vänner, något jag verkligen vill kunna göra. MEN, ni får ha det superduperfint och dansa för mig med! :D får följa med någon annan gång helt enkelt :)
 
Annars så kanske jag ev borde plugga lite men jag orkar fan inte. Har målat naglarna i en glad färg och chattat hela dagen. Tiden går, förkylningen består. Hehe. Detta blir ett väldigt kort och meningslöst inlägg som ni kanske märker, men ändå. Hoppas ni som läser har det roligare än vad jag har, tjohopp!

Sjuklingen

Godkväll.
Om vi säger såhär, sedan i söndags så har min kropp bestämt sig för att jag minsann inte ska få göra nåt kul av det jag planerat denna vecka. Det som började som lite halsont och heshet har utvecklats till ont i huden, ont i öronen, ont i huvudet, täppt näsa och allmän seghet. Jävla förkylning. Mår alltså inte direkt på topp. Var ju som sagt hemma i söndags och åkte tillbaka till Uppsala på måndag morgon, men väl där så däckade jag i sängen och lämnade inte lägenheten (eller sängen) på hela dagen, hehe. Idag tvingade jag mig upp och hade 6 timmars föreläsning, döda mig. Var dock tvungen att gå dit för vi skull bestämma labbgrupper och skit. Var allmänt helhängig hela dagen. Direkt efter kl 3 så gick jag hem och har sovit sedan dess, och det blir fan bara värre. Och ja, jag tycker lite småsynd om mig själv, hehe. kanske inte just för att jag är sjuk, men för att jag kommer missa åtminstone två av de tre roliga grejer jag skulle göra i veckan och som jag verkligen sett fram emot. Ikväll hade jag och dom andra planerat att gå ut på Snerikes tisdagsklubb, och imorgon så hade jag ju för fan en KRYSSNING att åka på. Möööh, så himla tröttsamt. Även om jag hemskt gärna vill så kommer jag nog inte vara tillräckligt frisk för att kunna åka. FML.
 
Så, på fredag är det sångboksfest och jag vill fan inte missa den OCKSÅ, så jag hoppas verkligen jag blir frisk tills dess. Inge kul att va sjuk och halvt isolerad i lägenheten liksom. Tråkelitråk, när alla andra är ute och har kul. Jag vill också ha kul. Iallafall, det är vad som händer i mitt liv just nu, och jag har väll inte sådär skitmycket att blogga om pga det. Återkommer när jag är någorlunda frisk, tills dess tänker jag sova, dricka en jävla massa te och apelsinjuice och glo på film och sova. Och kanske plugga lite.
 
TJOHEJ!
 
Update: typ 5 minuter efter att jag publicerat detta inlägg så ringde mamma och sa att dom kommer och hämtar mig, haha. LYYYYYYYX. Kommer förhoppningsvis tillbaka på torsdag kväll/fredag morgon. Puss på er!

Vi äro små skurkar vi

Lite bilder då! Vissa blev alldeles för suddiga så dom får vara hemliga, hehe.
 
 
Så, en liten bild från sittningen, ni kan skymta Dr. Mugg i högre delen av bilden haha, SÅ JÄVLA BRA!!



Äpplet jag fick av drottningen plus ätbara pengar som låg utspridda på bordet. I äkta skurkanda så tog jag såklart med mig lite hem också, höhö.
 
 
Jag och äpplet. Nöjd.
 
 
Min bordsgranne Felicia, dödlig :P
 
 
Portföljen där jag förvarade stöldgodset.
 
 
Cool tjej som va DJ tillsammans med flera andra. Så det fanns fem sånahär masker, ville också ha en haha!
 
 
Och så avslutar vi med denna bild, fina som vi är! ASKALAS! Tack för en fin kväll allesammans! :D

En sväng förbi Strängnäs

Tjo!
Insparken igår var super! De som ordnade hade verkligen gått in för temat, skrivit egna skurksånger, dukat fint, fixat spex osv. Så det blev först att vi möttes hos Felicia och gjorde oss iordning (läs:TRANSFORMERADES) till Jönssonligan, och sen gick vi till ÖGs. ALLA var utklädda vilket gjorde mig glaaad :D fanns allt från Cruella DeVille till Jokern till Black Swan till Onda drottningen i Snövit till vanliga tjuvar. Skitkul faktiskt :D fick faktiskt ett äpple av den onda drottningen också, haha xD iallafall så blev det trerättersmiddag med tillhörande tal, spex, sång osv. och efter det så dansade vi tillsammans med dom andra som kom vid släppet efter middagen! Sedan så tänkte vi dra till V-Dala som hade öppet till 4, men det var totalt omöjligt att komma in för att kön va så lång och seg, så et blev lite tidigare hemgång än planerat. Men, bra kväll ändå och vi fick väldigt mycket beröm för våra utklädnader haha :D fanns faktiskt en till Jönssonligan på plats, men vi var sååå mycket bättre än dem ;) lägger upp fler bilder från kvällen om en stund!
 
Idag när jag vaknade kände jag mig lite förkyld. Not good, ska ju på både utgångar, kryssning och sångboksfest nästa vecka :S har inte tid att va sjuuuk! Iallafall så hämtade familjen mig på vägen hem från Åre så för tillfället sitter jag hemma i Strängnäs, har inte varit här på evigheter! Fint att träffa familjen igen! Dock stannar jag endast här ikväll, imorgon åker jag tillbaka igen :)
 
Försökte ta en bild som såg fett entusiastisk ut men min familj smyger omkring här i köket och jag vill inte se helt galen ut. Så det fick bli en bild där jag ser allmänt random ut istället. HEJSVEJS!
 

Insparksfeeeest

Sickan har en plan!
Vi är redo för insparksfest, som det värsta skurkgänget av dem alla, Jönssonligan! Aaaaaaaaah! Visst blev vi snygga haha?

Från vänster: Sickan (Emma), Harry (Hanna), Doris (Jessica) och Vanheden (moi). Coola som fan.

SKÅL!


Klippeti klipp!

SÅDÄR, nu är jag klippt! Har varit EXTREMT sugen på att ha lockigt hår igen nu när jag missbrukat plattången och hårfönen alldeles för länge, så det ska bli så kul att få se ut som en pudel igen, höhö. Nej men allvarligt så har jag saknat att vara lockig. Fint lockig. Inte rufs som det varit på senaste tiden, då jag inte klippt mig sedan i maj. Nu ska jag alltså ignorera plattången ett tag (förutom ev. småfix) och rocka lockigt hår igen. Intresseklubben antecknar, haha. Btw så blev jag helt paff när frisören faktiskt förespråkade Balsammetoden, aldrig varit med om det innan. Så hon var superbra! Väldigt spänd på hur håret ser ut efter nästa gång jag duschat och låtit det självtorka! Just nu är det ju typ hundra olika produkter i det och det gillar jag inte haha. WOOP! (ja, jag är överdrivet intresserad av mitt eget hår, men vafan :P)
 
Iallafall. Ikväll är det som sagt inspark och jag är astaggad. Ska till Felicia om typ en timma för att fixa oss. Så det är vad som händer denna dag, TAGGA!
 
Trevlig lördag! <3
 
 
Gammal bild :) WANT THIS!!!

Andra tentan - CHECK!

Sådäääär, då var den tentan ur vägen. Känns som att det gick bra denhär gången med! Skönt :) så jag har alltså varit uppe sedan väääldigt tidigt, gått vääääldigt långt, haft tenta som tog typ en timma och efter tentan va klar så tog jag, Hanna, Emma, Jessica, Måns, Tiffany och Hanna en tur på stan för att leta efter kläder tills imorgon då det är insparksfest. Det är ju nämligen skurk-tema, och några av oss har slagit ihop oss och har en idé som kommer bli asbra haha! Vad våra utklädnader blir får ni veta (och se) imorgon då jag har bildbevis haha, vi kommer va assnygga (not xD).
Sen så passade vi på att äta lunch också på nation, denna gång föll valet på Stockholms nation, aka Stocken. Väldigt mysigt! :) där träffade vi även några andra från frikursen, så vi satt kvar och snacka ett tag innan vi gav oss ut och köpte det sista.

Nu är jag hemma igen och tänkte vila upp mig lite tills ikväll. Vi som gick på stan plus förhoppningsvis några till planerar nämligen att käka middag tillsammans på Värmlands, så vid 18 ska jag vara där. Vad som händer sen får vi se :) Tills dess tänkte jag iallafall prova min utklädnad tills imorgon, chilla lite, måla naglarna osv.
Tjohej, trevlig helg allesammans! :D


@Blåsenhus

Pluggar röven av mig så gott det går. Dvs sådär. Är tyvärr rätt omotiverad, behöver en fet paus från att trycka in grejer i huvudet (ja, det känns som att jag faktiskt gör det. Bokstavligt talat). Just nu är det liksom mycket roligare att läsa folks bloggar om och om igen än att sätta sig in i Metod&Statistik. Men, det är bara att tvinga sig själv antar jag, så att jag inte ångrar mig imorgon. Tur att jag är hyfsat bra på det iallafall, att jag är envis som en jävla åsna när det gäller saker. Pluggar bättre i Blåsenhus än hemma iallafall , där är det så lätt att komma på andra roliga grejer att göra haha! Så, detta ska nog gå bra ändå :) hoppas jag...


Östgöta Nation

Godkväll!
Anledningen till att jag inte skrivit något förrän nu är för att jag precis kom innanför dörren! Sen dag, men den har varit väldigt bra! Började med en låååång sovmorgon, föreläsningen startade nämligen inte förrän 12.15. Sen när vi tragglat oss igenom dessa tre ganska ointressanta timmarna så bestämde vi oss (typ 7 pers) för att gå till ÖGs Nation för att plugga vidare och ta del av deras våffelbar (har ni HÖRT vilken bra uppfinning, varför har jag inte varit på en våffelbar förut?!?!). Sagt och gjort, vi satte oss i deras soffor och pluggade lite och jag åt eventuellt lite för många våfflor, hehe. Gott var det iallafall! Trevligt var det såklart också, så det slutade med att när hälften gick hem vid 5 ungefär så satt jag, Tiffany, Jessica och Hanna kvar. Vi plugga vidare lite (tenta i övermorgon!!!), snackade om ditt och datt och käkade middag. Supermysigt! :D så när klockan slog halv 10 bestämde vi oss för att nu fick det vara färdigpluggat och gick hemåt :) vi bor åt samma håll också så det känns skönt att ha sällskap på vägen iallafall, även om Uppsala i allmänhet känns rätt tryggt :)

Det är verkligen stor prisskillnad mellan nationerna och vanliga fik/restauranger. Här kunde man liksom få hur många våfflor man ville med massa tillbehör för 30 spänn och en stor tallrik med Pasta Alfredo för 60. Helt galet! Men, när man lever på budget är det mycket välkommet haha, vem vill inte äta gott och billigt ute?!

Nu tänkte jag duscha och sen krypa ner i sängen, börjar tidigt imorgon och så är det ju sista pluggdagen innan tentan. Göööh. På fredag smäller det, och sen i helgen blir det feeeeeeeeest, weho! Taggar! En annan sak som jag också taggar är KRYSSNINGEN nästa onsdag med mina fina fina Artesvänner. Kommer bli galet kul tror jag! :D så roligt att det blev av efter den mycket dramatiska bokningen, haha ;)

Puss!


Ett dygn med Banann

Igår så hade jag föreläsning som vanligt och satt kvar en stund med några andra och fick allt jag inte fattade (dvs det mesta hehe) förklarat för mig! Kurskamrater är ovärderliga i dessa lägen! Tack tack! Sedan tog. Jag mig hemåt och välkomnade Ann som var här vid sju ungefär. Vi pratade, gick och ät sushi (börjat gilla det sen Thailand) och pratade ännu mer och såg film, Death Proof. Somnade fan hela tiden haha. Iallafall så gick jag på föreläsningen mellan 9-12 morgonen efter medan Ann sov vidare. Gick sedan hem och hämtade henne och så spenderade vi dagen på stan. Åt lunch, fikade, prata ännu mer och shoppade lite. Allt som allt en riktigt bra dag (som dock innehållit alldeles för lite plugg haha). På kvällen lämnade jag Ann på bussen och sedan dess har jag fixat middag och skypat en stund med Annica! Supermysigt med besök iallafall, man känner sig lite ensam i lägenheten ibland även fast jag inte är här särskilt ofta, jag spenderar mest tid i skolan med dom andra. Sällskap kan man inte få nog av, är nog sällskapssjuk trots allt.

Sen så har jag ÄNTLIGEN beställt klipptid, har inte klippt mig sedan innan studenten haha. Nu ska lockarna ryka!!! Nä men jag ska fräscha upp det iallafall, det är så himla långt just nu. Hoppas det är en bra frissa jag valt, lite nervöst när man byter frisör liksom. Kan bära eller brista! På lördag smäller det iallafall :)

Nu tänkte jag försöka plugga lite innan jag ska sova, är redan rätt trött hehe. Pensionärsvarning alltså... och jag lär ju inte direkt bli piggare av delkursen vi läser nu, Metod & Statistik. Gäsp. Tur att den tar slut på fredag. Yes, jag har alltså ytterligare en tenta på fredag. Kul va? Sen har jag en till 1,5 vecka efter. JÄTTEFINT LIKSOM. Men tycker det är bra med småtentor istället för en megastor iallafall, men tre tentor inom en treveckorsperiod känns ändå lite i överkant. Men men, bara att köra! Wish me luck! :D

PUSS!


Bilder från i lördags!

Nu har Snerikes lagt upp bilder från reccegasquen och tänkte lägga ut några här! Finns två vackra på mig (lol vadå glansig i ansiktet?) och min bordsherre och även en supersnäll tjej från USA! Finfint! Sen på lite random grejer som talare, Hornboskapet osv :) tänkte att det kunde va kul att dela med sig av! :D
Weho!


Dark Shadows

Kan avslöja att jag gjort ungefär 0 vettiga grejer idag. Steg upp vid ett och har sedan dess chillat vid datorn, fixat lunch, städat lite, tvättat, ätit middag, kollat film och lite sånt. Men en sådan dag behöver man också ibland tycker jag! Skönt faktiskt :) spec när man varit igång och gjort grejer varenda dag senaste veckan. Vilodag in my <3 Och imorgon kommer Ann hit som sagt, wee!
 
Idag åkte förövrigt min familj iväg till Åre och jag ville verkligen följa med men det går inte då jag har tenta på fredag. Lite synd, har varit dötaggad på att åka skidor jättelänge nu. Trodde jag skulle kunna följa med men icke! Hoppas jag kommer iväg någon anna gång i år, annars blir det ALLDELES för länge sedan! Jag vill åka skidor, buhu.
 
Såhär snygg var jag förra året då jag åkte skidor i Åre. Detta var även under den tid då jag skrev projektarbete hela tiden. Good stuff.
 

Lingonben

Reccegasquen igår var som jag trodde - störigt kul!
Det började med att jag gick till nationshuset och träffade Tove och Jesper som jag lärde känna på Reccemottagningen, sedan kom även Hanna från min kurs. De reccar som var där tågade upp till Universitetshuset tillsammans med alla andra av Uppsalas nationer, och samlades i den stora aulan. Sjukt fin alltså, aldrig varit där förut! Där hade dom ordnat en liten mottagningskonsert kan man säga, med massa tal, en orkester som spelade, en operasångerska och manskör. Vädligt fint faktiskt, vi hade liksom trott att vi skulle få massa tråkigt info eller nåt men detta var ju mycket roligare haha! Efter att detta var klart så gick vi tillbaka till nationshuset och minglade (HATAR det ordet haha) och sånt i kanske en timme, hittade vår bordsplacering osv. Det roliga var att vi alla (dom jag var med) hade blivit placerade vid samma bort tillsammans med några andra vi inte kände. Perfekt ju! Middagen var askul, lite i reccemottagningsstuk fast bättre! Min "bordsherre" (ja man har sånt) hette Alexander och var supertrevlig. Han var dock inte recce utan hade pluggat ett tag, så han lärde mig massa grejer man brukade göra och sånt. Under middagens gång var det såklart tal, en massa allsång ur sångboken, framföranden av kören och orkestern och spex! Askul :D Älskar sånt, hehe.
Efter middagen slutade så blev det parteeeeey, jag och ToveJesperHanna slog ihop oss med Filip som satt vid samma bord som oss och en tjej från Thailand och massa andra randoms och dansade hela natten! Man fick även dansa styrdans om man ville ett tag, och det ville vi såklart, även fast jag suger på att dansa haha. (Vi gjorde vår egen dans!) Sen återgick vi till det vanliga dansgolvet och körde till två då dom stängde! Efteråt gick jag, Hanna och Filip till Max och sen traskade vi hemåt. Var väll hemma till tre eller något sånt. Somnade vid 4. Allt som allt en SJUKT kul kväll!!! Det är verkligen kul att få klä upp sig, leva sig in i en "finmiddag" med etiketter och traditioner och skålar osv och sen dansa loss! GAAAAAH!!
 
Behöver jag säga att jag trivs äckligt bra här och bara älskar denhär staden hittills? Ja jag kanske är överdrivet exhalterad och förlåt att jag säger det om och om igen men jag är bara så glad att jag trivs :) Trodde aldrig jag skulle komma in i det så snabbt, med tanke på hur jag alltid har varit under mitt liv (blyg och rädd för allting som har med ovana saker att göra). Det känns så skönt att det faktiskt FUNKAR som jag vill. Glad glad glaaaaaaad!
 

Såhär såg jag ut. Klänning från HM jag köpte i Thailand (haha) och nya skeeooour som inte allt är min stil men som jag gillar ändå och som jag kände var bra att ha :P
I Aulan! Vi var ett par stycken, detta var när alla nationerna var samlade (jag ber om ursäkt för bildkvallen, min Iphone tog inte så bra bilder ehehehh)
När Värmslands (???) manskör uppträdde. Dom tog upp en random tjej fån publiken och satte henne på en stol på scenen när dom sjöng en speciell låt och gick ner på knä jättenära runtom henne hahaha. Fan va läskigt xD
Operasångerskan, jätteduktig. Blev lite chockad när hon började sjunga för man förväntade sig INTE opera direkt.
Enda bilden jag har från själva sittningen. Detta var när orkestern Hornboskapet spelade. Dom har randiga kavajer och det finns en där som är så SJUKT snygg att man dör. Typ som en gammal filmstjärna eller nåt. Jah. jag är konstig.
 
De var det iallafall! TACK för en fin och störigt kul kväll allihopa! :D

Django och reccegasque!

Godmorgon :)
Äntligen helg! Så skönt att få lite sovmorgon som inte innebär att jag försovit mig, haha. Igår kom som sagt min pappa hit, har inte sett honom på snart 2 veckor! Så vi bestämde oss för att gå ut och äta på restaurang och sen gå och kolla på bio. Valet föll på Django! Den var väldigt bra faktiskt, som alla har sagt. Rätt bisarr film dock, man garvade liksom åt en scen och mådde dåligt av nästa. Men, bra film iallafall! Fast jag råkade somna lite på slutet för att den gick så sent, kvart i tolv slutade den. Sen körde jag bil hem och försökte fixa min dator som dampat ur totalt. Gick inte, men men. Kul att träffa pappa igen iallafall! :D Och hoppas ni Strängnäsare som gick ut i Eskilstuna igårkväll hade det dökul! Woop!
 
IDAG så händer det något riktigt skoj, jag ska nämligen gå på reccegasque! Det blir min första riktiga gasque här i Uppsala, och med tanke på hur kul reccemottagningen var så borde dethär vara ÄNNU bättre! Nu ska jag kanske inte ha för höga förväntningar haha, men tror det blir superkul! Det blir först nånting i Universitetshuset (vet inte vad), sedan går vi till Snerikes Nationshus och vid 17 börjar själva sittningen. Det blir middag, sångframträdanden, teater, tal och massa sånt. Låter sjukt roligt! Så, detta ser jag fram emot. Det börjar vid 14.45, så ska göra mig iordning nu, klä mig fint, äta lunch och sen bege mig iväg! Så, jag hoppas detta blir en bra kväll, lite nervös är man ju ändå :)
 
Imorgon har jag ingenting planerat, söndag är väll till för att vila antar jag. Sen på måndag är det föreläsning som vanligt och sen på eftermiddagen så kommer Ann hit och stannar tills tisdag! :D Taggar!
TREVLIG HELG ALLESAMMANS!
 

Relativitetsteorin

Jag märker redan hur jag börjar bli bloggberoende igen... tyckte det va rätt skönt att inte blogga när jag inte gjorde det, men egentligen tycker jag ju att det är kul hehe. Iallafall.
 
Igårkväll blev väldigt fint! Kom dit vid halv sex och efter det droppade det in fler och fler och som mest var vi ca 20 pers. Efter ett tag bestämde vi oss för att köpa ingredienser för att kunna baka. Sagt och gjort, en grupp sprang iväg och gjorde det medan vi andra fixade lapparna till lyckokakorna (som vi dock aldrig bakade haha). Efter det bakade vi VÄRDLENS godaste kladdkaka med kokostopping och en väldigt snygg sockerkaka i formen av en.... ja. You know. Sedan blev det sushi till middag och massa prat, vi spelade charader och massa sånt! Jättetrevlig kväll :D och mitt lag vann igen, höhöhöh (dock förmodligen inte pga mig xD). Iallafall, folk gick hem lite då och då under kvällen och vid slutet när klockan var typ 11 så var det bara några få kvar. Vi satt kvar, snackade om intressanta och kul grejer och drack mer bål haha. Mysigt mysigt! Vid två bestämde jag mig för att gå hem och sova, då var jag lagom trött i huvudet. Upp idag vid halv 8 och nu ska jag snart iväg till Blåsenhus för obligatorisk (-.-) forskningsinformation. Blöh. Låter tråååååkigt. Efter det sitter jag nog kvar ett tag med dom andra och så ska jag köpa en biljett till insparksfesten (tema skurkar... hjälp någon?) Sen ikväll kommer pappa hit :D har inte sett min familj på skitlänge hahah!
 
Men, TACK alla för igår (speciellt Tiffany som ordnade denna tillställning!) :D det var megatrevligt! :D

I'm nothing without you

Så, denna dag började kanske inte sådär jätteoptimalt. Hjärnan var mos när jag vakna och jag råkade eventuellt försova mig, hehe. Som en extra grej på det så hade vi föreälsning på BMC som ligger typ 500 mil bort. Fett jobbigt. Iallafall så gjorde jag mig iordning och lyckades iaf va på halva föreläsningen, hehe. Gick både dit och hem... möh. Sen gick jag hem och om ca en timma så ska jag förflytta mig till en annan lägenhet i närheten för en mysig kväll tillsammans med några från klassen + folk jag inte har någon aning om vilka det är, en singelkväll helt enkelt! Vi ska fixa fina bakverk att äta, dricka vin, umgås, spela roliga spel och annat kul man kan hitta på. Kommer förmodligen bli askul! :D man måste ju uppmärksamma denna dag på något sätt liksom, trots att man är forever alone ;P hade väldigt gärna samtidigt kunna vara med mina fina vänner i Strängnäs för fika och mys, synd att man inte kan vara på två ställen samtidigt liksom :( men ni får ha det superfint utan mig, kommer våldgästa er när jag kommer hem nästa gång hehehe!
 
Igår kväll blev också riktigt fint, vi samlades på VGs Nation i deras källarpub Djäknen (omg Strängnäsvibbarna?!?!). Det var som ett källarvalv, alltså med halvmåneformat tegeltak. Lite trångt men skitmysigt! Vi beställde mat och sånt, snacka, gjorde egna spelregler och blev sjukt insatta i detta spel haha. Mitt lag vann, Team awsome! Trevlig kväll allt som allt, dock avslutades den lite tidigt med tanke på dagens föreläsning som började tidigt. Men, jag kom ju som sagt inte upp förrän mycket senare, klantig som jag är. Det får inte bli en vana liksom, haha. Skönt att sova är det iallafall, höhö.
 
Nu ska jag fixa håret tänkte jag (ja) för det mikroskopiska regnet här gör det till värsta fluffet. Måste klippa mig. Gah. Sedan bär det som sagt av till Tiffany för allahjärtansdagmys, woop!

Tenta - CHECK!

DÅ, mina damer och herrar, var min första tenta skriven! KÄNNS SÅ JÄVLA SKÖNT ATT DEN ÄR KLAR NU. Känns rätt okej faktiskt. Många frågor kunde jag (TACK de faddrar som sa att man skulle öva på gamla tentor, TACK), vissa var lite knepigare och några kunde jag fan inte alls. Men i det stora hela känns det fint, känns som att jag kommer slippa omtentan absolut! :) Woho!
För att fira detta tog jag en liten sväg på stan och köpte världens snyggaste jeans, en ny anteckningsbok, lite underkläder och strumpor, nagellack och en hårring. Because i'm worth it (och behövde det, faktiskt. Spec strumporna, jävla bristvara då alla bara försvinner hela tiden). Jävligt nöjd.
Ikväll vid sextiden ska jag till VG:s Nation för att fira att tentan är över med dom andra, ska bli kul! Tills dess tänkte jag vila ut mig, slappna av, tvätta lite, diska lite, duscha, måla naglarna och annat nödvändigt. HEJSVEJS!
 

I'M BACK!

Här har det ekat tomt i ungefär ett halvår nu. Anledningen är ju, som ni flesta vet, att jag varit ute på äventyr i Asien. Seriöst den bästa tiden hittills i mitt 19åriga liv. Men om den (dock den mer föräldravänliga versionen) kan ni läsa om HÄR. Nog om detta.
 
I skrivandets stund befinner jag mig i Uppsala, och där har jag spenderat den mesta av min tid de senaste 4 veckorna. Anledningen till detta är att jag antagit utmaningen att bli en nördig student, och hittills har det gått väldigt bra, om jag får säga det själv! Jag trivs bra med kursen (trots all kurslitteratur som jag måste trycka in i huvudet, mer om det senare), jag gillar staden Uppsala och mina kurskompisar är assköna! Trots att allting är väldigt nytt och förvirrande så trivs jag helt enkelt väldigt bra, livet flyter på i rätt riktning! Jag går på föreläsningar, pluggar tillsammans med andra, umgås med och lär känna nya människor, går ut på nation och allt annat som hör till. Bor gör jag i våran lilla lägenhet som vi har här i Uppsala, tur som jag har. Ytterst tacksam för detta!
 
Vad är det för kurs jag läser då? Som den Psykologinörd jag är så föll såklart valet på Psykologi A, alltså en kurs och INGET program. Dock läser vi kursen tillsammans med dem som går programmet. Vår klass är väll på ca 140 pers ungefär, väldigt många! Kursen i sig är megaintressant och faktiskt kul och användbar, men det är så SJUKT mycket kurslitteratur och text man ska läsa. Under denna enterminskurs ska jag trycka in ca 8 böcker i huvudet, varav varje bok är på ca 700-800 sidor. Kursen är uppdelad i 5 delkurser, varav den ena slutar IMORGON, vilket alltså betyder att jag har min livs första tenta imorgon. Läskigt är bara förnamnet. Det är så svårt att veta om man pluggat tillräckligt när man inte har så mycket att jämföra med, och det är iprincip omöjlig att lära sig hela boken (800sidor, just sayin) på 4 veckor. Shit's getting real. Men, bara det inte blir omtenta så är jag glad! Imorgon kl 9-13 kommer jag iaf skriva den, sen på kvällen blir det firande att det är över!
 
Studentlivet då? Iom att jag inte läser ett program så kan jag inte direkt säga att vi haft någon nollning som t.ex Jennifer har haft, utan våra faddrar har mest ordnat aktiviteter och lite annat som man får gå på om man vill, typ pubrundor, kareokekvällar, fester osv. Har såklart gått på allt ;) trevligt värre! :D sen så har nationen jag är med i (Snerikes) anordnat diverse grejer som reccemottagningen i fredags, och reccegasquen på lördag, och massa annat som jag verkligen ser fram emot, och sen så ordnar ju dom jag går med grejer också, så jag har fullt upp, jätteskoj! Dock känns det hela fortfarande rätt random haha, är inte van vid detta liv än, men snart kommer jag in i det! I like!
 
Så, det är vad mina senaste fyra veckor gått ut på. Att anpassa mig till en helt ny tillvaro och etablera ett nytt socialt liv i en ny stad på en ny skola. Spännande är bara förnamnet, jag vser verkligen fram emot vad detta halvår kommer ha att erbjuda! Hoppas det blir lika fint som jag hoppats :) NU måste jag verkligen plugga, sista spurten nu innan tentan imorgon, wish me luck! :D PUSS!

RSS 2.0